Днес се проведе първото открито съдебно заседание по адм. дело №

...
Днес се проведе първото открито съдебно заседание по адм. дело №
Коментари Харесай

Назначиха комплексна екпертиза по дело на Община Варна за наложена финансова корекция по проект

Днес се организира първото намерено правосъдно съвещание по адм. дело № 2694 по разказа на Административен съд – Варна 2021 г. , формирано по тъжба на Община Варна против Решение №РД-02-36-1691 от 02.12.2020 г. на зам.-министъра на районното развиване и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развиване “ 2007-2013.

Съдът, откакто изслуша страните, назначи служебно сложна съдебно-техническа експертиза с оглед изказванието на жалбоподателя за осъществяване на рекомендациите и напътствията на Управляващия орган.

Задачите на назначената от съда сложна експертиза са:

- Изпълнени ли са техническите рекомендации на Управляващия орган, посочени в Решение № РД-02-36-1691/02.12.20г. на зам.-мин. на РРБ и Управляващ орган на Оперативна програма „ РР “ 2007-2013 година към интервала на инспекцията и към датата на правене на експертизата?

- Какви са съставните детайли на Системата за обезпечаване на преимущество на транспортните средства на МГОТ на всички светлинно-регулирани кръстовища по BRT? Как действа системата? При какви условия се задейства същата?

- Системата за обезпечаване на преимущество на транспортните средства на МГОТ на всички светлинно-регулирани кръстовища по BRT действа ли? Има ли обновена транспортна скица?

- Какво е предназначението на крайната спирка на терминал Аспарухов мост? Ползва ли се по предопределение?

- На спирка „ Тих труд “ (за Владиславово) има ли сложена звукова сигнализация за незрящи хора?

- Функционира ли инсталираната звукова сигнализация за незрящи хора на автобусните спирки?

- Монтираните 30 рампи за инвалидни колички в рейсовете действат ли?

- Монтираните рампи за инвалидни колички по подлезите изправни ли са и работят ли? Има ли сложени навеси? Има ли сложени стикери и инструкции за прилагане на рампите за прилагане на инвалидни колички? Има ли монтажни болтове и постоянни ли са рампите?

- Има ли обезпечена връзка от тротоара на спирка „ Елпром “ 2 (за център) до инсталираната рампа за инвалидни колички в подлеза?

Припомням, че Община Варна оспорва избраната от Управляващия орган финансова промяна в размер на 5% върху разноски с общ размер от близо 5 милиона лв. с Данък добавена стойност , или финансовата промяна за бенефициента е в размер на близо 250 000 лева с Данък добавена стойност.

През месец юни тази година Административен съд – Варна анулира обжалваното решение  (адм. д. №2753/2020 г.), като Върховният административен съд анулира постановеното решение от Административен съд – Варна (касационно адм. д. №7917/2021 г) и делото е върнато за ново разглеждане. 

Съдът насрочи идващото съвещание по адм. дело №2694/2021 година на 15 март 2022 година от 14.30 ч. 
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР